Šala

Rodinný dom v Šali svojou hmotou jasne reflektuje zastrešenie a spojenie jednotlivých interiérových funkčných celkov. Hlavný vchod do domu je z prestrešeného priestoru slúžiaceho aj pre kryté parkovanie. Spodné podlažie je venované obytným miestnostiam a hlavnej spálni s hygienickým zázemím. Z interiéru obytných miestností je vytvorený prístup na vonkajšiu terasu cez veľké posuvné okná. Terasa následne voľne postupuje do priestoru záhrady. Druhé podlažie je výrazne hmotovo ustúpené a slúži primárne deťom. Vedľa krytého parkovania sa nachádza hospodársky objekt – sklad, je to veľké plus z hľadiska praktickej náväznosti na hlavný vchod a taktiež toto prepojenie hmôt tvorí celkovú kompaktnosť objektu. Vyhotovenie fasád je v jednoliatej bielej omietke, ktorá v spojení s drevenými prvkami terasy prináša príjemný čistý dojem. Benefitom pre samotný dom i okolie je zelená vegetačná strecha.
Všetky práva vyhradené pre KubisArchitekti.sk © 2018