Merchegg

Rodinný dom v pohraničnej obci Marchegg, v Rakúsku, vznikol na pôvodnej pozícii starého objektu. Čelná fasáda spolu s podbráním je kópiou predošlého objektu a vďaka tomu zachováva rýdzi uličný ráz. Ostatné fasády sú v tendenciách súčasnej architektúry a teda pre objekt sú novotvarom. Dom smerom k záhrade znižuje svoju hmotu, a to prestrešením visutej presklenej jedálne a terasy. V miestach terasy je prestrešenie s perforáciami pre vyššiu zeleň prerastajúcu až k zatrávnenej streche. Táto zeleň vytvára príjemné prepojenie stavby a prírody, no jej hlavným účelom je eliminácia prehrievania interiéru. Záhradná terasa tak vytvára intímny priestor v náväznosti na otvorenú plochu záhrady. V interiéri prevláda čistota materiality v podobe bielej omietky, tehál a dreva, toto spojenie necháva vyznieť samotný priestor a prináša doň vzdušnosť.
Všetky práva vyhradené pre KubisArchitekti.sk © 2018