Bojkovce

Rodinný dom osadený na svahovitom pozemku je navrhnutý do českej obce Bojkovice. Umiestnenie vo vyvýšenej časti mu prináša rozmanité výhľady jednak na okolité pohoria, jednak na centrum obce. Druhým objektom na pozemku je oddelená garáž osadená v nižšej časti terénu. Dom má stupňovitý charakter vytvorený spojením dvojpodlažnej a jednopodlažnej hmoty. Zasunutím hmoty spodného podlažia je celkový objem vyľahčený a vytvára nad sebou kryté exteriérové priestory – terasu a loggiu. Strom, prerastajúci z terasy cez loggiu, tieto dva vonkajšie pobytové priestory vertikálne prepája a prináša im priamy kontakt so zeleňou. Vnútornou štruktúrou stavby sú CLT panely, pričom opracovanie fasády je v kombinácii hladkej omietky a dekoračnej hrubozrnnej omietky. Čiastočne zasunuté prvé podlažie predstavuje dennú časť, v ktorej obývacia izba disponuje širokým výhľadom vďaka veľkej miere presklenia. Druhé podlažie zastrešuje nočnú časť so spálňami, obohatenými o prístup na prepájajúcu loggiu. V interiéri sú podlažia opticky spojené rozľahlou centrálnou galériou.
Všetky práva vyhradené pre KubisArchitekti.sk © 2018