Objekt rodinného domu sa nachádza v novovznikajúcej dedinskej štruktúre. Cieľom bolo vytvoriť návrh rodinného domu so skladom a prislúchajúcim prestrešeným parkoviskom v požadovanom pasívnom štandarde. Objekt má rukopis modernej architektúry, vhodne doplnený o prírodné materiály, čím korešponduje so súčasnou i pôvodnou zástavbou v dedinskom prostredí. Rodinný dom bol navrhnutý s plnohodnotnými a kvalitnými užívateľskými a tepelno-technickými vlastnosťami. Objekt má jedno nadzemné podlažie. Je prístupný z hlavného vchodu v juhovýchodnej časti domu napojeného na exteriérovú komunikáciu.  Vstupný priestor  rozdeľuje dispozíciu na dennú a nočnú časť. V južnej časti objektu sa vyskytuje obývacia izba s kuchyňou a jedálňou. Z priestoru kuchyne je prístupný príručný sklad potravín a miestnosť zimnej záhrady. V severovýchodnej časti je umiestnená hlavná spálňa prístupná zo vstupnej haly, ku ktorej je pričlenená samostatná kúpeľňa s toaletou prístupná cez šatník.